diumenge, 11 de març del 2012


Nota Oficial als Coordinadors 
del Consell de l’Estudiantat 
de la Universitat de Lleida


Benvolguts company i companyes del Consell de l’Estudiantat de la UdL, la direcció de l’associació universitària AMICS de LO CAMPUS us vol transmetre les següents reflexions:

1. AMICS de LO CAMPUS us encoratja en seguir en la vostra tasca que ens sembla pot revitalitzar el Consell i us oferim les publicacions que editem per publicar el que vulgueu.
2. No entenem perquè del vostre equip de govern del Consell, sigui la Responsable de temes externs de la UdL que es faci càrrec del contacte amb les associacions universitàries de la UdL. Les associacions són peça clau de les iniciatives pròpies de l’estudiantat, on s’agrupa a la gent més compromesa en diferents camps i no s’entén que siguin tractades a nivell de les institucions externes. Possiblement vosaltres no ho veieu així, que és una qüestió funcional, però com molt bé sabeu les formes són importants. Amb aquesta estructura de direcció esteu enviant un missatge públic i un posicionament d’un llarg debat sobre les associacions a la UdL.
3. Acaba de fer-se publica la resolució de la Convocatòria d’ajuts d’activitats culturals per al 2012. Nosaltres no entenem la resolució perquè d’una manera clara es contradiu en les bases de la convocatòria. Com que no hi ha un accés públic de les actes de la Comissió d’Extensió Universitària voldríem saber quina fou la postura de la representació de l’estudiantat en aquesta convocatòria. Per nosaltres es important conèixer com va anar la resolució, perquè estem estudiant renunciar al suport que se’n ha atorgat.
4. Us voldríem encoratjar a suspendre la Festa Major de l’estudiantat i els diners que us hi volíeu gastar siguin entregats a un fons per estudiants de la UdL amb necessitat de suport econòmic. El Consell de l’estudiantat fa crides contra retallades, denuncia situacions de crisi i pretén gastar-se una important suma de diners públics pel lleure. Nosaltres hem començat a discutir de manera interna a l’associació, el contingut d’un futur comunicat públic que té per títol: “10.000 euros per una farra en temps de crisi: La Festa Major de l’Estudiantat 2012”. Estem segurs que desprès de tanta mobilització i critica, pancarta i tancada nocturna, en el que el Consell hi ha tingut protagonisme, no llençarà ara diners públics quan no hi ha diners a la UdL per fer res de caràcter social i de compromís. Sí hi ha Festa Major, que sigui a cost zero de diner públic.
Conseqüentment, nosaltres renunciem a participar en la fira de les associacions.

          
Salutacions cordials,
Joan-Ramon Colomines-Companys
President de l’associació universitària AMICS de LO CAMPUS / UdL

Lleida, 10 de març de 2012