dissabte, 17 de juliol del 2021

nous ACORDS EDITORIALS 2021

 

DECLARACIÓ PROFESSIONAL
de l’Equip Directiu
del digital LO CAMPUS DIARI
i de la revista LO CAMPUS

 


 

Com ja vàrem expressar públicament en plena pandèmia: sense vida universitària i escolar presencial normalitzada, era una situació impossible per tirar endavant les nostres publicacions que es basen en informacions molt vives i que segueixen tots els esdeveniments escolars i universitaris. 

Però a més la col·laboració directa de professors i estudiants en la premsa universitària i escolar és essencial, perquè és l’ADN d’aquesta modalitat de comunicació i de periodisme. La pandèmia ho ha trinxat quasi tot, en les nostres redaccions territorials i en les “antenes informatives” en facultats, escoles, instituts i col·legis.

Malgrat tot el digital LO CAMPUS DIARI el vàrem editar cada dia i no vàrem aturar-lo ni les vacances d’estiu de l’any passat, en canvi la revista bimestral LO CAMPUS ha estat aturada un any, deixant-se de publicar 4 números.

Ara necessitarem grans canvis per avançar i reforçar la Joint Venture Corporativa entre l’Associació cultural Vivència Aranesa i l’Associació universitària AMICS de LO CAMPUS, per això presentem uns nous ACORDS EDITORIALS per les nostres publicacions que exposem a continuació:

 

1. El nostre digital LO CAMPUS DIARI (http://locampusdiari.com), després de l’actual aturada de vacances, continuarà diàriament la seva publicació, introduint a més de la informació, continguts d’opinió de manera constant i no només de forma excepcional com fèiem fins ara. 

2. LO CAMPUS DIARI incorporarà com a porta d’entrada en la seva interfície tots els mini-suplements i blogs especialitzats de la nostra revista LO CAMPUS i de la Plataforma Cultural LO CAMPUS.

3. LO CAMPUS DIARI començarà el seu projecte audiovisual “UNIVERSITAT CREATIVA” sobre les creacions culturals pròpies sorgides a les universitats. I també es reforçarà en temes culturals en l’Espai digital "FARGA de Cultura Margarida Companys", arriscant amb temàtiques difícils i potenciant talent jove emergent. S’ha de potenciar cultura “dura, de qualitat i autèntica”, tot i la possible poca rendibilitat en audiències amb hàbits d’immediatesa i inconstància.

4. La revista LO CAMPUS amb els seus 41 números publicats en paper i en versió digital, tanca una etapa i en comença una altra amb un canvi d’orientació de continguts i d’abast territorial:

- LO CAMPUS presentada com a “premsa universitària de Catalunya” incorporarà estructuralment també “premsa escolar”. I és converteix en una publicació que desborda Catalunya i assumeix tot el conjunt dels Països Catalans. 

5. La revista LO CAMPUS seguirà editant els seus set mini-Suplements ACCIÓ SOLIDÀRIA, CLÀSSICA, “Goodbye Institut”, LO CAMPUS MÈDIC, LO CAMPUS BARRIS, “La FRANJA i la Universitat” i ER ESTUDIANT. I n’incorporarà dos suplements més: VOTZ ARANESA (reforçant el seu blog: “Web de País: La Val d’Aran explicada als catalans”) i el nou i inèdit suplement SEDIMENTS (premsa del Delta de l’Ebre).

6. El primer número, de la nova etapa post-pandèmia, de la revista LO CAMPUS començarà amb un número Especial que recollirà la “Fira dels mini-suplements de LO CAMPUS 2022”, activitat “firal” que hem fet cada any i que aquesta vegada incorporarà de manera destacada el llançament del nou suplement SEDIMENTS.

7. Com a tancament d’etapa “pre-pandèmia” de LO CAMPUS s’encarregarà una INDEXACIÓ GLOBAL I DETALLADA de tota la col·lecció, inclosos els suplements, per a publicar-la. I es retiraran els links públics de la versió digital issuu dels números ja publicats que estan dipositats al blog de LO CAMPUS i s’oferiran en obert una versió nova en pdf més manejable, per tant més útil.

 

16 de juliol de 2021 / Lleida, Vielha i Barcelona.

 

--------

IMATGE: Capçaleres del digital LO CAMPUS DIARIS i de la revista LO CAMPUS, i de tots els seus mini-Suplements temàtics.